2012 m. gegužės 30 d., trečiadienis
Pašėlusios boružės
Reikės:
apie 250-300g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
170 g sviesto arba kepinių margarino
220 g cukraus
1 didelio kiaušinio
1 kiaušinio baltymo
0,5 a.š. vanilės
spalvotų pastilių arba šokolado lašelių
Gaminame:
Kiaušinį, baltymą ir cukrų gerai išplakame. Į plakinį supilame tirpintą margariną, druską, gerai išmaišome. Persijojame miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi. Tešla maloni, nelimpanti prie rankų. Miltų gali prireikti truputį mažiau ar daugiau, priklausomai nuo kiaušinių dydžio.
Imame tešlos rutuliuką, iš jo padarome blyną, įspaudžiame pastiles ar šokolado lašelius. Kepame maždaug 15 min. 180l. įkaitintoje orkaitėje.
Receptas užmatytas Neringos užrašuose.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą