2011 m. liepos 21 d., ketvirtadienis

Rauginti agurkai



Skanu, nors nusišauk :) Čiut rūgusius galiu valgyt su viskuo ir prie visko. Bulvių, mėsos, duonos... O tokius gerai rūgtelėjusius supjaustau, dedu grietinės, krapų ir vėl valgau, valgau, valgau...






Recepto čia kaip ir nereik. Imam agurkus, nupjaunam galiukus. Ir sluoksniuodami su krapais, serbentų lapais, vyšnių lapais, krienais dedam į indą. Tik vajei, geriau jokių plastmasinių.... Ir agurkus užpilam karštu vandeniu išmaišytu su druska (litrui vandens šaukštas druskos be jodo). Tada vožiu lėkštukę, ir ant jos kokį sunkesnį daiktą, kad agurkėliai prispausi būtų.

5 komentarai:

  1. Oi kiek daug atiduočiau dabar u-ž juos.............................................................................

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nu kaip čia pasakyt..
    visų pirma, sunku gaut mažų agurkiukų, turguj vis ieškau, ne visada būna. Pagrinde tie ilgieji...
    Jei randu mažiukų, jie kiek didesni, plonesni už tuos lietuviškus, ir neturi tų kauburiukų, bet šiaip skonis tai geras, daug geresnis nei tų ilgų. tai tuos kartais darau sausu raugimu maišelyje..
    Nes taip tai tada su serbentų ir vyšnių lapais vėl būtų problema. Aplink mieste niekas neaugina, reiktų važiuot kur toliau pakrūmėm ieškot arba pas žmones prašyt..o neturiu nieko pažėstamo, kas augintų. tai man tie agurkai baisiai daug atseitų kol išmaišyčiau pusę miesto :D pasitenkinu pirktiniais arba sausu raugimu ir gerai gaunas palyginus.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Paveluotai bet..... Karstu vandeniu niekas agurku neraugina, tai jau gaunasi marinatas, o ne raugas. Be to kaip ir rasete "recepto nereikia" jo cia ir nera).

    AtsakytiPanaikinti
  4. Marinatas ir karštas vanduo yra du skirtingi dalykai :D

    AtsakytiPanaikinti