2011 m. kovo 30 d., trečiadienis

Desertinis sūris


Vaikystėj man sakydavo,kad varškė labai sveika. Ir nors dabar kyla dėl to abejonių, bet pasąmonėje šita informacija įsišaknijo taip, kad varškę valgom ganėtinai dažnai. Smagiausia, kad visa šeima ją mėgstame.

Vienas iš pagardintos varškės receptų:
500 gramų varškės
3 šaukštai cukraus
Vandens
Grietinėlės skonio žėlė.
Razinų, įvairių skonių žėlė, aguonų ar kažko kito.



Paruošiu grietinėlės skonio žėlė, pagal instrukciją. Tiesa, vandens patariu pilti mažiau,kad sūris nesigautų toks, kaip mano foto :D :D :D Dubenyje maišytuvu sumaišau varškę, cukrų, tirpintą žėlė ir pasirinktus priedus. Tik jei darau su spalvotais žėlė gabaliukais, ją suberiu jau į paruoštą masę ir atsargiai išmaišau šaukštu.
Masę pilu a) į maišelio galą, kad būtų sūrio formos, viršų stipriai užsukdama.
b) į maistine plėvele išklotą dubenėlį ar formeles. 

Dedu į šaldytuvą, laukiu kol sustings. Išimu, skanaujam.. :)




Receptas „sušaudytas“ interneto platybėse.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą