2012 m. gruodžio 6 d., ketvirtadienis

Višta alaus/sidro pirtyje

Recepte vištos kepimui buvo nurodytas alus, tačiau aš turėjau atidaryto kriaušinio sidro, tai šį kartą naudojau jį :)



Reikia:

Vištos
Butelio su alum, sidru ar vandeniu
Mėgstamų pagardų vištos marinavimui

Gaminame:

Vištą iš masažuojame su įprastais prieskoniais, paliekame pastovėti.
Nuo butelio nuplauname ėtiketes, ant to "sodiname" vištą, statome į skardą ir kišame į orkaitę.
Į skardą pyliau vandens, kad nesviltų iš vištos tekantis skystis. 


7 komentarai:

  1. Isprievartauta vista, bet turbut del to tik skanesne

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kai paskaičiau,kad yra kas ant stiklainio "sodina" tai pasijaučiau dar ne visai žiauri :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Super receptas. O kiek laiko kepti ir kokioje temperatūroje?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. kepiau kol parudavo, apie 180l. temp.Pradžioj pajungiau kaitinimą iš viršaus ir apačios, bet viršus pradėjo skrust greit, tada pakeičiau tik į apatinį kaitinimą.

      Panaikinti
  4. kaip juokingai atrodo ji ten sėdinti :D
    man tai vis baisu stiklą dėt, sakau o jei sprogs, karščio neišlaikys, nu bet pasirodo ne..

    AtsakytiPanaikinti