Recepte vištos kepimui buvo nurodytas alus, tačiau aš turėjau atidaryto kriaušinio sidro, tai šį kartą naudojau jį :)
Reikia:
Vištos
Butelio su alum, sidru ar vandeniu
Mėgstamų pagardų vištos marinavimui
Gaminame:
Vištą iš masažuojame su įprastais prieskoniais, paliekame pastovėti.
Nuo butelio nuplauname ėtiketes, ant to "sodiname" vištą, statome į skardą ir kišame į orkaitę.
Į skardą pyliau vandens, kad nesviltų iš vištos tekantis skystis.
Isprievartauta vista, bet turbut del to tik skanesne
AtsakytiPanaikintiKai paskaičiau,kad yra kas ant stiklainio "sodina" tai pasijaučiau dar ne visai žiauri :D
AtsakytiPanaikintiAnt stiklainio??? :D
AtsakytiPanaikintiTaip, taip... :)
PanaikintiSuper receptas. O kiek laiko kepti ir kokioje temperatūroje?
AtsakytiPanaikintikepiau kol parudavo, apie 180l. temp.Pradžioj pajungiau kaitinimą iš viršaus ir apačios, bet viršus pradėjo skrust greit, tada pakeičiau tik į apatinį kaitinimą.
Panaikintikaip juokingai atrodo ji ten sėdinti :D
AtsakytiPanaikintiman tai vis baisu stiklą dėt, sakau o jei sprogs, karščio neišlaikys, nu bet pasirodo ne..