2012 m. gruodžio 6 d., ketvirtadienis

Tortas "Napoleonas"

Ilgai galvojau, kad jis man pernelyg sudėtingas, bet pasirodo viskas paprasta :)




Tešlai reikia:


600 g miltų
300 g sviesto
225 g grietinės
2 kiaušiniai
žiupsnelio druskos
Visus ingridientus išmaišiau,  suformavau  9 rutulėlius ir pastačiau keliom val. į šaldytuvą.
Kremui:
750 ml. pieno
1 a.š.. vanilės ekstrakto
7 trynių
220 gr. rudo cukraus
75 gr. miltų
150 gr. sviesto
Bruknių uogienės.
Kremui reikia laiko atvėsti, tad jei tą pačią dieną ir kepame ir tepame verta  su jo ruoša neužsilaukt :)
Pieną supilti į puodą su vanile. Užvirinti ir nukelti nuo ugnies. Kol pienas vėsta išplakti trynius su cukrumi, sudėti miltus ir pilti  juos karštą pieną, viską išmaišyti, perkošti ir pakaitinti ant mažos ugnies ~8 min. Tada nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą, išmaišyti ir palikti atvėsti.
 Iš tešlos kočiojame blynus maždaug 24 cm. pločio ir keliu mm storio, galima kočioti iš karto ant kepimo popieriaus,(aš taip ir dariau) kepti 230 C įkaitintoje orkaitėje,kol paruduoja 7-10 min.
Lakštai iškepa su pūsliukais, kurių nereikia niekaip naikinti.
Lakštus tepiau taip, kad du kremu, vienas uogiene.
Tortą prislėgiau pjaustymo lentele ir dėjau šaldytuvan susistovėti. Ištraukusi apipjausčiusi pagal lėkštės kontūrus.
  
Receptas pagal "Skanų gyvenimą". 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą