2011 m. gruodžio 28 d., trečiadienis

Ežiukas arba nekeptas "tortas"

Keisto skonio tortas :) Šiek tiek padauginau kremo, bet realiai tai skoniui nemaišė, gal tik vaizdui šiek tiek. Tiesa, kitą kartą į pačią masę dėčiau lazdyno riešutų.






Reikia:
350ml grietinės (30 % riebumo )
stiklinės cukraus
2 bananai
300 g saldžių krekerių (žuvyčių) ( iš jų - 150 g su aguonomis)
200 g šokoladinių sausainių "Selga"
1 gera sauja skrudintų lazdynų riešutų be luobelės
30 g migdolų plokštelių
1  valg.š. vaniles ekstrakto
190 virto saldinto kondensuoto pieno arba "Rududu"

Makaluojam:


Nuluptus bananus sutriname blenderiu arba šakute. turi būti tokia košė į kurią pilame cukrų, grietinę, rududu, vanilę. Viską gerai išmaišome ir pilame į krekerius su sulaužytais šokoladiniais saldainiais. Beriame migdolus ir viską atsargiai išmaišome. Pusvalandį paliekame kamb. temp. kad sausainiai "prisigertų" kartkakrčiais vis prieidami pamaišyti.
Imam gilesnį dubenį, klojam jį maistine plėvele ir verčiam į jį sausainių masę. Apspaudom ir dedam į šaldytuvą 10- čiai valandų arba tiesiog nakčiai. Puošiame lazdyno riešutais.




 Recepto šaltinis

2 komentarai: