Reikia:
450 gr. miltų
150 gr. rudojo cukraus
100 g. margarino
2 kiaušiniai
100 gr. medaus
1 arb. šaukštelio gesintos sodos
prieskonių meduoliams
Gaminame:
Dubenyje suplakam kiaušinius, supilam cukrų, medų, prieskonius ir tirpintą margariną. Viską sumakaluojam ir dedam ant garų ( puodo su verdančiu vandeniu) ir maišyti, kol cukrus ištirps, nukelti nuo garų, supilti gesintą sodą ir gerai išsukti, tešla suputos- neišsigąsti :) tada suberti miltus ir užminkyti maloniai minkštą tešlą ( jeigu per skysta pridėkite miltų ) , bet tešla turi būti ne kieta. Kočiojeme ir formuojame meduoliukus.
Orkaitę įkaitinam iki 220 C ir kepame.
Atvėsusius puošiame :)
Orginalus receptas priklauso Cipciukui.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą