2011 m. gruodžio 20 d., antradienis

Kalėdiniai meduoliai



Reikia:


450 gr. miltų 
150 gr. rudojo cukraus
100 g. margarino
2 kiaušiniai
100 gr. medaus 
1 arb. šaukštelio gesintos sodos
prieskonių meduoliams 





Gaminame:


Dubenyje suplakam kiaušinius, supilam cukrų, medų, prieskonius ir tirpintą margariną.  Viską sumakaluojam ir dedam ant garų ( puodo su verdančiu vandeniu) ir maišyti, kol  cukrus ištirps, nukelti nuo garų, supilti gesintą sodą ir gerai išsukti, tešla suputos- neišsigąsti :) tada suberti miltus ir užminkyti maloniai minkštą tešlą ( jeigu per skysta pridėkite miltų ) , bet tešla turi būti ne kieta. Kočiojeme ir formuojame meduoliukus.
Orkaitę įkaitinam iki 220 C ir kepame.




Atvėsusius puošiame :)



 Orginalus receptas priklauso Cipciukui.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą