2012 m. kovo 19 d., pirmadienis

Tortas “Juodasis miškas”




Reikia:

Vienam biskvitui (tortui reikia dviejų)

 3 kiaušinių (L)
150 g. cukraus
100 g. margarino
150 g. miltų
3 kupinų a. šaukštelių kakavos
 1 a. šaukštelio nugesintos sodos

Kremui 

450 ml. grietinėlės
110 g. cukraus pudros

Įdarui 

350 g. vyšnių(šaldytų ar iš kompoto)
Rududu


Biskvitų sulaistymui 

vyšnių likerio, sirupo ar brendžio

Šokoladiniam sluoksniui 

200 g. juodojo šokolado
5 v. šaukštų grietinėlės


MAKALUOJAM :D :D :D




Biskvitui kiaušinius išplakite su cukrum. Margariną ištirpinkite ir leiskite šiek tiek atvėsti, kai atvės supilkite į kiaušinių masę, sudėkite kakavą, miltus bei sodą. Viską gerai permaišykite ir supilstykite į kepimo formą.
Orkaitę įkaitinkite iki 180°C, dėkite kepti biskvitus apie 20-30 min. kepkite kol įsmeigtas pagaliukas liks sausas. Iškeptus biskvitus atvėsinkite.
Biskvitą perpjaukite pusiau, iš dviejų biskvitų gausite 4 biskvitinius sluoksnius, kuriuos reikia sulaistyti.

Kremui išplakite šaltą grietinėlę su cukraus pudra.

Vyšnias ėmiau šaldytas dėjau į sietelį ir palikau atsilaidinti ir nuvarvėti.
Vyšnias nusausinau, o susidariusį sirupą nuo vyšnių sumaišiau su cukrumi ir sulaisčiau juo biskvitus. 

Šokoladą ištirpinkite su grietinėle vandens vonelėje ir padėkite kad pradėtų stingti.

Kai turite visus sluoksnius paruoštus belieka sutepti tortą.

Ant biskvito tepkite puse grietinėlės kiekio, pabarstykite vyšniomis, rududu lašeliais dėkite kitą biskvito sluoksnį, užpilkite šokolado sluoksnį, ant jo vėl dėkite biskvitą, užtepkite likusia grietinėle, apibarstykite vyšniomis, rududu lašeliais ir uždenkite biskvitu.

Puošti galite kuo tik norite – grietinėle, sviestiniu kremu, šokoladu ar trupiniais.





Receptas Neringos

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą