2013 m. sausio 5 d., šeštadienis
Tiramisu
Reikia:
370 ml. stiprios kavos
500 g. mascarponės kambario temp.
4 kaimiškų kiaušinių trynių
4 v. šaukštų cukraus pudros
200 ml. šaltos plakamosios grietinėlės (30-36 proc. riebumo)
400 g. pailgų Damų pirštelių sausainių
4-5 v. šaukštų juodojo šokolado ( naudojau 65 proc. turintį kakavos)
Gaminame:
Užplikome kavą ir dedame atvėsti.
Kremui atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius sumaišome su cukraus pudra ir dedame ant puodo su garais. Mikseriu nestipriu plakimu plakame apie 5 min. dar 4 min plakame nukeltą nuo garų kol masė taps šviesiai kreminė. Atvėsiname.
Į mascarponę įmaišome trynių kremą ir išplaktą standžią grietinėlę.
susmulkiname šokoladą ( aš naudojau "blenderį").
"Lipdome" tiramisu. Į kavą įmerkiame ir ištraukiame sausainį, išklojame jais visą indo dugną, dedame dalį kremo, barstome šokoladu. Dedame sekantį sluoksnį sausainių, kremo, šokolado.....
Norint į kavą galima pilti amareto ar brendžio.
Tortą dedame į šaldytuvą bent nakčiai.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą