2011 m. rugpjūčio 9 d., antradienis

Obuolių pyragas

Obuolių sezonas... Liūdna, nes tai pirmasis rimtas artėjančio rudens apsireiškimas. Bet gabalėlis obuolių pyrago, puodelis arbatos ir visa šeima namie kažkas tokio nepaprasto, mielo, šilto....




Reikia:
Obuoliukų (dėjau alyvinius)
5 kiaušinių
Žiupsnelis druskos
Stiklinė cukraus
2 siklinės miltų
Vanilinio cukraus
Prieskonių obuolių pyragui
Nepilnas šaukštelis kepimo miltelių
Šaukštas ar du grietinės.


Ruošiam:
Kiaušinius išplakam su cukrumi, druska, vaniliniu cukrumi. Į masę sijojame miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Pagal poreikį dedam grietinės, kad tešla nebūt super tiršta (o galima ir visai nedėt). Obuolius nuluptus ir supjaustytus sumaišom su prieskoniais ir beriam į tešlą. Viską sumaišom. Kepam kol gražiai paruduos.


Kuo daugiau obuoliukų tuo man skaniau :)

Prieskoniai atrodo šitaip:



Už receptą ačiū Gretai.

3 komentarai: