2011 m. lapkričio 21 d., pirmadienis

Estiškas kringelis

lango lietus... Medžiai pliki, o gatvės pilkos. Norisi jaukumo, šilumos ir šilto cinamono kvapo... Taigi siūlau :) ... Mielinį kringelį su cinamonu. 







Reikia: 
120 ml. šilto pieno
2 valg. šaukštus cukraus
1 kiaušinio
50 g. sviesto 
žiupsnelio druskos
sausų mielių
350 g. miltų


Aptepimui: 
60gr. sviesto
2 v. šaukštų cukraus
2 a. šaukštelių cinamono


Ruošiam:
Į pašildytą pieną beriam cukrų ir druską, gerai išmaišom. Miltus sumaišom su mielėmis ir persijojam. Miltuose padarom skylutę, supilame plaktą kiaušinį, pieną, išlydytą ir atvėsusi sviestą. Tešlą gerai išminkome ir dedami šiltai pakilti.


Aptepimui sviestą, cukrų, cinamoną dėjau ant puodo kuriame lydžiau sviestą tešlai ir karts nuo karto pamaišydama išlydžiau. Pakilusią tešlą kočiojam maždaug 1cm. storio, tepame cinamoninį sviesta ir vyniojam į tūtą. Aštriu peiliu pjauname jį pusiau neįpjaudami galo. Pinam kasą, ir sujungiam galus. Kepam orkaitėje kol gražiai paruduos.

Detalesnis aprašymas orginaliame recepte.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą