2011 m. lapkričio 16 d., trečiadienis

Varškes ir makaronų apkepas

Šitą receptą užmačiau Beatos laidoje. Tad nutariau pabandyt, nors jį kepiau, ne kaip pagrindinį patiekalą, o kaip desertą :) Valgėm su grietine, nes šiek tiek padauginau rudojo cukraus. Ir makaronų ...



Reikia:
Maždaug 200gr. smulkių makaronų
2 pakelių varškės
3 kiaušinių
Poros šaukštų cukraus
Šiek tiek druskos
Grietinės apie 150gr.
Poros šaukštų džiuvėsių
Rudojo cukraus
Sviesto


Gaminame:
Makaronus išvirti vandeny be druskos. Dubeny sumaišyti cukrų, druską, varškę, kiaušinius,grietinę. Ant šitos sumaišytos masės pilti karštus makaronus. Viską išmaišyt. Aš dar bėriau saują razinų. Masę pilti į kepimo indą, ant viršaus plonu sluoksniu berti džiūvesėlius ir rudąjį cukrų. Įdėti  kelis nedidelius gabaliukus sviesto.  Kepti ne itin karštoj orkaitėj (pagal Beatą) apie 40-45 min.



Receptas iš laidos "Beatos virtuvė".

2 komentarai: