2011 m. balandžio 7 d., ketvirtadienis

Batonas, tas kuris mano virtuvėje apsigyveno ilgam :)


Prieš iškepdama šituos batonus išbandžiau kelis kitus. Ir tie keli buvo man skanūs, kol nepabandžiau šių. Receptas paprastas, rezultatas geras. Ir ko daugiau žmogeli, gali reikėti...

200ml šilto vandens
Šaukštas cukraus
Puse pakelio sausų mielių 

Šaukštelis druskos
8 šaukštai aliejaus

600ml. miltų



Miltus sumaišau su mielėmis ir persijoju. Į šiltą vandenį dedu druską ir cukrų. Supilu į miltus. Pilu aliejų ir minkau, minkau, minkau. Dedu tešlą pakilti. Iškilusią dalinu į dvi dalis, kočioju, ir suku į tūbas. Gaunu du batoniukus, kuriuos dedu iškart skardon ir vėl palieku pakilti. Pakilusiem pjaunu "griovelius" ir šaunu orkaitėn.
 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą