2011 m. balandžio 12 d., antradienis

Purus varškės apkepas



Kartais prabundi, ir jau įsijungia namų šeimininkės programa... Ką valgysim pusryčiams, kas pietum, ką pirkt parduotuvėj ir t.t. Bet taip gera, pramerkus akis jau žinot ką šiandien veiksi... arba,bent ką gaminsi pusryčiam. Žinojimas, kad visi reikiami produktai jau šaldytuve,man yra kažkas antgamtiškai malonaus :D 
Toks buvo ir šis rytas, nes jau vakar pasiruošiau visko, ko reikia varškės apkepui. Įprastai jį valgom tik mudu su Jokūbu, tai ir kepu jo tik tiek, kiek mudviem reikia.


Maždaug 4 šaukštus manų kruopų užpilu pienu ir palieku mirkti. Pakelį varškės išsuku su dviem kiaušinių tryniais, dviem šaukštais cukraus, trupučiu vanilinio cukraus,razinomis ir pora šaukštų sviesto. Sudedu manus ir viską išmaišau vėl. Inde iki standumo išplaku dviejų kiaušinių baltymus, dedu į masę ir atsargiai išmaišau. Sudedu į sviestu išteptą ir manais pabarstytą formą ,ir kišu orkaitėn.

Man skaniausia su uogiene ir grietine.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą