2011 m. balandžio 5 d., antradienis

Žagarėliai


Šiandien pusę ryto praleidom su Jokūbu virtuvėje, miltų debesėliuose :D Kepėm žagarėlius. Ieškodama recepto nustebau, kad yra juos kepančius ir su varške, ir su mielėm... Tokie man netiko. Norėjau "tipiškų" žagarėlių, tai receptą lipdžiau vieną iš kelių. Rezultatas nenuvylė.

Apie 1kg. miltų
Didelis indelis grietinės
6-7 šaukštai cukraus (nemėgstu cukraus pudros, tai dedu daugiau cukraus)
4 kiaušiniai
Žiupsnelis druskos
Spirito
Aliejaus virimui.


Kiaušinius su druska ir cukrumi išplakiau plakikliu, supyliau į miltus. Dėjau grietinę, šliukštelėjau spirito. Tešlą minkiau, trankiau į stalą, Jokūbas ir kočėlu dar kelis kartus vožtelėjo :D. Tešlą kočiojau, pjoviau, dariau žagarėlius kuriuos dėjau į įkaitintą aliejų kol paruduodavo. Į aliejų įmečiau žalios bulvės, kad riebalų neprisitrauktų žagarėliai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą