2011 m. rugsėjo 29 d., ketvirtadienis

Purūs keksiukai

Šiandien ryte prie arbatos norėjosi kažko saldaus. Beleko... O kadangi namie nemačiau visiškai nieko tinkamo, tai teko pačiai tešlą maišys ir save šiltais keksiukais lepinti...




Reikia:
120 g. kambario temperatūros sviesto (naudojau margariną kepiniams)
130 g. smulkaus cukraus
185 g. miltų
1 kupino a. šaukštelio kepimo miltelių
2 kiaušinių (1 kiaušinio svoris apie 60 g.)
125 ml. pieno
kelių lašelių vanilės kvapų (naudojau romo)
Pieniško šokolado.
Vyšnių iš uogienės.


Gaminame:

Uogas dedame nuvarvėt kol pasiruošime tešlą :)  Margariną gerai ištriname su cukrumi, dedame po vieną kiaušinį, ir po kiekvieno masę išmaišom iki vientisos. Pilame pieną, sijojame miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Išmaišome, beriam smulkintą šokoladą. Dedame į keksiukų formas, ant viršaus patupdom nuvarvėjusias vyšnias. Kepam 180l. įkaitintoje orkaitėje kol viršus pagelsta.



Kepiniukai tikrai labai purūs, skanūs.

Orginalus receptas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą