2011 m. spalio 18 d., antradienis

Žemaičių blynai

Kažko naujo apie juos ir nepasakysi...Paprasta gaminti, skanu valgyt...ir ko gero kaloringa. Tada reiktų dar kartą pridurti, kad skanu :)






Reikia:
Bulvių virtų su lupenom
Bulvių krakmojo
Įdaro ( virtos ir smulkintos mėsos, pakepinto faršo, kumpio ir sūrio ir t.t.)
Kiaušinių
Druskos, pipirų
Aliejaus kepimui.


Gaminam šitaip:
Atvėsusias bulves nulupam ir mėsmale sumalam. Masę dubenyje šiek tiek apspaudom ir išlyginam paviršių. Čiumpam peilį ir masę dalinam į 4 lygias dalis. Vieną dalį traukiam iš jos vietos ir dedam ant likusių bulvių. Tuščią dalį pripildome bulvių krakmolu. Mušam kiaušinius beriam druską su pipiriukais ir viską išmaišome. Toliau lengvoji dalis :) darom blynus užlipdydami viduj įdarą. Jei blynus kepu tuoj, tai niekur jų ir nemirkau,jei dedu šaldiklin tada kiekvieną blyną dar apvolioju maltuose džiūvesėliuose.

 Padažui keptuvėje išlydau sviestą, įdedu grietinės, česnako, pipirų ir viską pašildau.


Gamybos procese :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą