2012 m. rugpjūčio 17 d., penktadienis

Pyragas su rikota (ricotta) ir obuoliais



Reikia:

350 gr. miltų
100 gr. minkšto sviesto

100 gr. cukraus
2 nubraukti a. š. kepimo miltelių

Įdarui:


250 g. rikotos sūrio
2 nedidelių kiaušinių
70gr. cukraus (ricotai)

pusė a. š. vanilinio cukraus
3-4 vidutinio dydžio alyviniai obuoliai
2-3 š. cukraus 
Migdolo plokštelių

Gaminam:

Miltus sviestą, cukrų, kepimo miltelius sutriname rankomis, kad gautųsi trupiniai.
Tarkuotus obuolius sumaišom su cukrumi (2-3 š. arba pagal skonį), migdolų plokštelėmis. Rikotą sumaišom su kiaušiniais, cukrumi, vaniliniu cukrumi.


Kepimo skardą patepame sviestu arba išklojam kepimo popieriumi, beriame dalį trupinių, dedame obuoliu, beriam trupinius, dedam rikotos sluoksnį, užbaigiam trupinių sluoksniu. Kepame 180 l. orkaitėj apie 50 min.



Orginalus receptas


2 komentarai: