2012 m. rugpjūčio 17 d., penktadienis
Pyragas su rikota (ricotta) ir obuoliais
Reikia:
350 gr. miltų
100 gr. minkšto sviesto
100 gr. cukraus
2 nubraukti a. š. kepimo miltelių
Įdarui:
250 g. rikotos sūrio
2 nedidelių kiaušinių
70gr. cukraus (ricotai)
pusė a. š. vanilinio cukraus
3-4 vidutinio dydžio alyviniai obuoliai
2-3 š. cukraus
Migdolo plokštelių
Gaminam:
Miltus sviestą, cukrų, kepimo miltelius sutriname rankomis, kad gautųsi trupiniai.
Tarkuotus obuolius sumaišom su cukrumi (2-3 š. arba pagal skonį), migdolų plokštelėmis. Rikotą sumaišom su kiaušiniais, cukrumi, vaniliniu cukrumi.
Kepimo skardą patepame sviestu arba išklojam kepimo popieriumi, beriame dalį trupinių, dedame obuoliu, beriam trupinius, dedam rikotos sluoksnį, užbaigiam trupinių sluoksniu. Kepame 180 l. orkaitėj apie 50 min.
Orginalus receptas
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
gerai tu cia sugalvojai...
AtsakytiPanaikintiAčiū :)
AtsakytiPanaikinti