Biskvitams:
5 dideli kiaušiniai
230 g cukraus
1 arb.š. vanilės esencijos
65 g aliejaus
230 g miltų
20 g kepimo miltelių
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir
vanile, kol masė tris kartus padidės ir pabals (apie 5 minutes). Toliau
plakant, silpna srovele supilti aliejų, minutę paplakti. Sudėti miltus,
sumaišytus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišyti nuo dugno link
viršaus, kol masė taps gražiai vientisa.
Gautą masę supilti į 23 cm. skersmens apvalų riebalais išteptą kepimo indą ir kepti iki 190 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Atvėsinti ir perpjauti į keturias dalis – turėsime keturis plonus torto biskvitus.
Kremui:
1 indelis (385 g) kondensuoto pieno
180 g sviesto (82 proc. riebumo)
450 g grietinėlės (36 proc. arba bent 35 proc. riebumo)
2 pakeliai grietinėlės standiklio
Gautą masę supilti į 23 cm. skersmens apvalų riebalais išteptą kepimo indą ir kepti iki 190 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Atvėsinti ir perpjauti į keturias dalis – turėsime keturis plonus torto biskvitus.
Kremui:
1 indelis (385 g) kondensuoto pieno
180 g sviesto (82 proc. riebumo)
450 g grietinėlės (36 proc. arba bent 35 proc. riebumo)
2 pakeliai grietinėlės standiklio
25g kokoso drožlių
du pakeliai migdolų drožlių
Grietinėlę šiek tiek paplakti, supilti
grietinėlės standiklį ir išplakti iki standumo. Padėti į šaldytuvą.
Kambario temperatūros sviestą išsukti su kondensuotu pienu (šiuos
produktus geriausia per naktį palaikyti toje pačioje kambario
temperatūros vietoje).Paruoštą
masę pusvalandžiui padėti į šaldytuvą. Po pusvalandžio sviestinį kremą
sudėti į grietinėlę ir šias mases išplakti iki vientisos konsistencijos.
Biskvitų sulaistymui:
200 g vandens
2 citrinų sultys
2 arb.š. cukraus
200 g vandens
2 citrinų sultys
2 arb.š. cukraus
Visus produktus sumaišyti.
Ant pirmojo sulaistyto biskvito dedame dalį kremo, barstome pusę kiekio kokoso drožlių, antrą biskvitą sulaistome, kremas, pusė kiekio migdolo drožlių. trečia biskvitą sulaistom, kremas, kokosas. Ketvirtas biskvitas, kremas, migdolų plokštelės.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą