Reikia:
200 ml pieno
2 v. š. cukraus
1 pakelis sausų mielių
200 g sviesto
1/2 a. š. druskos
~500 g miltų
7 dešrelių
Gaminame:
į pašildytą pieną suberti cukrų ir mieles. Išmaišyti ir palikti pastovėti. Į išsijotus miltus sudėti smulkiai pjaustytą sviestą. Sutrinti rankomis kol gausis trupinukai, supilti pieną. Minkyti maždaug 3 minutes vėliau tešlą pusvalandžiui padėti į šaldytuvą.
Paruoštą tešlą iškočioti, supjaustyti juostelėmis. Į juostelę vynioti išilgai pjautos dešrelės pusė. Aptepti kiaušinio plakiniu, pabarstyti sėmenimis. Kepti kol paruduos 200l. įkaitintoje orkaitėje.
Receptas iš AJ receptų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą