2012 m. rugsėjo 14 d., penktadienis

Šaltiena

Taigi, šaltiena pagal mamą :)



Naudojau:
pusę kiaulės galvos
2 nedideles kojas
2 nedidelius kulkštinus
3 vištienos ketvirčius
morkas, svogūnus, česnakus...

Mėsą gerai nuplauti ir pusvalandžiui pamerkti šaltam vandenyje.   Kiaulieną užkaičiame, užvirus nupilame, nuplauname. Užkaičiame antrą kartą. Sudedame druską, pipirus,lauro lapus, česnakus, morkas, svogūnus.  Užvirus nugraibom putas, nukeliame dangtį ir verdame ant lėtos ugnies. Verdame ilgai. Po 3 val. sudedame ketvirčius ir verdame toliau. Tol, kol mėsa pradės nertis nuo kaulų. Užsukame dujinę, puodą apdengiam šiltai ir einam miegoti :) Tiesa, prieš tai reiktų samtį sultinio įpilt puodelis ir padėt šaldytuvan. Taip matysim kaip šaltiena stingsta, ar nereikia papildomai želatinos.

Atskiriame mėsa nuo kaulų, mėsą pasmulkiname. Nemėgstu riebios šaltienos, tad dalį riebalų išmečiau. Perkošiame sultinį, sutarkuojame morkas. Į perkoštą šultinį suberiame morkas, mėsą, česnako ir viską užverdame. Supilsom į indelius, atvėsusią dedam šaldytuvan stingti. Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą