2012 m. vasario 9 d., ketvirtadienis

Kibinai

Geriausia tešlą pasidaryt ryte, o kibinus kept vakare, nes tešlai reikia leisti "atvėsti". Galima šaldytuve ir pernakvot leisti :) Nors tešlą dalinu į lygias dalis, kibinai man vis tiek gaunasi skirtingų dydžių. matyt praktikos stoka... Svarbu nepamiršt stipriai užspaust kibinų kraštelius :)






19-likai kibinų reikia:


Apie pusės kg. miltų
2 didelių kiaušinių
2 vidutinių svogūnų
pusės kg. sprandinės
230 gr. sviesto
100 gr. grietinės
Druskos, pipirų...
Šiek tiek kefyro


Tešla:
Dubenin kulam kiaušinius, dedam grietinę, druską ir viską išmaišome.  Į masė pjaustom kamb. temp. sviestą, sijojam miltus. Tešlą gerai išminkom ir dedam šaldytuvan. 

Įdaras:
Sprandinę smulkinam virtuviniu kombainu kartus su svogūnais. Dedam druskos, pipirų ir šlakelį kefyro. Viską gerai išmaišom.


Kibinai:
Tešlą sukame į volą vienodo storio. Dalinam į lygių 19 dalių ir pjaustom. Imame kiekvieną gabaliuką, kočiojame, pildome įdaru, formuojame kibiną.
kepam apie 30 min. orkaitėje įkaitintoje maždaug 200l. Prieš kepant reiktų aptepti plaktu kiaušinio tryniu.



Šaltinis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą