2012 m. vasario 20 d., pirmadienis

Vyne troškinta triušiena




Reikės:


Triušio
3 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus
350 ml vištienos arba daržovių sultinio
250 ml sauso balto vyno
125 ml grietinėlės 20 proc.
2 valg. šaukštų  garstyčių
1 valg. šaukšto susmulkintų žalumynų
1 arb. šaukštelio džiovinto rozmarino arba čiobrelių
citrinos, druskos, pipirų


Gaminame:

 Triušieną nuplauname ir supjaustome gabaliukais. Garstyčias sumaišome su druska, pipirais, rozmarinu arba čiobreliais. Gauta mase įtriname triušienos gabaliukus ir paliekame pastovėti. Triušienos gabaliukus iš abiejų pusių apkepiname alyvuogių aliejuje ir sudedame į dubenį. Tame pačiame aliejuje apkepiname susmulkintą svogūną. Kada svogūnas gražiai pagelsta, supilame sultinį, vyną, grietinėlę, išmaišome ir užviriname. Ant silpnos ugnies dar pakaitiname 5 min., sudedame triušienos gabaliukus, uždengiame ir troškiname 45 min. Į padažą suberiame susmulkintus žalumynus, pakaitiname, įspaudžiame keletą lašų citrinos, padriuskiname.Skanaus :)

Recepto šaltinis: www.patiekalų-receptai.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą