2012 m. vasario 22 d., trečiadienis

Mieliniai blynai

PAGALIAU. Iškepiau skanius, neriebius mielinius užgavėnių blynus. Pati savim negaliu atsidžiaugti :) Baisiau turbūt buvo tada, kai kepiau iš pakelio, o pastaruosius 4 metus jie tiesiog man vis būdavo nevykę. Išvaizdos neidealios ir šiemet, bet skonis visus keturis tenkino.



Mieliniams blynams prireiks
  • 1,5 st. persijotų miltų;
  • 1 st. pieno;
  • 1 kiaušinis;
  • 10 g mielių;
  • 2 š. cukraus;
  • žiupsnis druskos;
  • 4 š. lydyto sviesto.
Pieną pašildome iki kambario temperatūros. Į jį sudedame kiaušinius, cukrų, druską, sutrupintas mieles ir gerai išplakame mikseriu. Beriame miltus ir gerai išmaišome. Galiausiai supilame lydytą sviestą ir išmaišome.
Uždengiame indą ir pastatome į šiltą vietą tešlai pakilti. Aš dėjau į 50 laipsnių šilumos orkaitę ir laikiau ten apie valandą.
Pakilusios tešlos permaišyti nereikia! Imame tešlą šaukštu, dedame į keptuvę ir kepam.


Aš kepiau trigubą normą :) Aliejaus naudojau labai minimaliai.


Recepto šaltinis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą